Play

Médecin de campagne

Authentieke tragikomedie over de zeer toegewijde plattelandsarts Jean-Pierre, die op een dag te horen krijgt dat hij het rustiger aan moet doen vanwege een hersentumor. Tegen zijn zin arriveert er een onervaren vervangster.

Tijden & Tickets

Niet alleen ontkent Jean-Pierre zijn fysieke situatie, ook vindt hij het moeilijk om Nathalie te accepteren, die pas arts werd na jarenlang als verpleegkundige te hebben gewerkt. Het valt Jean-Pierre zwaar om zijn levenswerk zomaar aan iemand over te laten die het vak en de omgeving niet voldoende kent. Nathalie beseft dat ze met Jean-Pierre de moeilijkste patiënt van het dorp in huis heeft. Na de eerste opstartproblemen blijkt de sympathieke Nathalie echter bekwamer dan verwacht en gaandeweg neemt ze de hele dorpsgemeenschap en de huisarts voor zich in.

Regisseur Lilti weet waar hij het over heeft: hij werkte zelf als huisarts. In Frankrijk was deze invoelbare film het afgelopen jaar een echte publiekslieveling, vooral door het levensechte verhaal en de fijne ironie. (av)

Thomas Lilti, Frankrijk, 2016, 102 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met François Cluzet, Marianne Denicourt, Christophe Odent, Patrick Descamps, Guy Faucher.
M Decin De Campagne Ps 1 Jpg Sd Low 581 1513252657