Play

Le Grand Bain

Humoristische Franse bioscoophit over een groepje mannen van middelbare leeftijd die zich – ondanks sceptische reacties van hun familie en vrienden – bekwamen in de kunst van het synchroonzwemmen.

Tijden & Tickets
De antihelden in deze film hebben elk zo hun eigen problemen. In het zwembad vinden ze wat er in hun dagelijks leven ontbreekt: houvast, steun en een luisterend oor. Door hun voorbereidingen op het wereldkampioenschap synchroonzwemmen leren ze het leven te nemen zoals het komt.

Dit eerste soloproject van Gilles Lellouche, dat al snel de bijnaam ‘The Pool Monty’ kreeg, is een onderhoudende komedie met een sterrencast waar menig Franse film een puntje aan kan zuigen. LE GRAND BAIN was in 2018 één van de bioscoophits in Frankrijk (4,3 miljoen bezoekers) en sleepte 10 Césarnominaties in de wacht, waaronder die voor beste film. In de muziek – Blondie, Phil Collins, Tears for Fears – weerklinkt de essentie van de film: ‘Welcome to your life, there's no turning back’. (ms)

Gilles Lellouche, Frankrijk, België, 2018, 122 min. Frans & Sinhalese gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade, Virginie Efira.