Play

Last Dance

Franstalige komedie over een 75-jarige man die de laatste belofte nakomt die hij aan zijn vrouw heeft gedaan voor zij stierf, maar dit wel geheim wil houden voor zijn familie.

Tijden & Tickets

De gepensioneerde Germain leeft een zorgeloos bestaan: zijn vrouw Lise zorgt overal voor. Maar desondanks vindt ze ruimte voor liefdadigheid en kunst. Haar meest recente project is het meedoen aan een dansvoorstelling van de Spaans-Zwitserse choreografe La Ribot – die zichzelf speelt in de film.

Als Lise onverwacht overlijdt, wordt Germain plotseling geconfronteerd met alle taken die Lise op zich nam, en met zijn overbezorgde kinderen, waardoor hij nauwelijks tijd heeft om zijn verlies te verwerken. Maar bovenal moet hij zich houden aan de afspraak die hij met Lise heeft gemaakt: als een van beiden komt te overlijden, moet de ander het project van de overledene afmaken. Zo belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te vertellen.

Lehericey schetst een humoristisch, maar ook gevoelig portret van een oudere man die zijn leven opnieuw moet opbouwen na de plotselinge dood van zijn vrouw, met een geslaagde wisselwerking tussen film en dans. (bw)

Delphine Lehericey, Zwitserland, België, 2022, 84 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met François Berléand, Kacey Mottet Klein, La Ribot, Déborah Lukumuena, Jean-Benoît Ugeux..