Play

BlacKkKlansman

Venijnige politiefarce van Spike Lee (Do The Right Thing) over de ongelooflijke, waargebeurde undercoveroperatie van Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse agent uit Colorado die succesvol wist te infiltreren in de Ku Klux Klan. Met BlacKkKlansman sleepte Spike Lee zijn eerste Oscar ooit binnen (Beste Scenario).

Tijden & Tickets

Begin jaren zeventig is Ron Stallworth de eerste Afro-Amerikaan binnen het racistische Colorado Springs politiekorps. Vastberaden zich te bewijzen, besluit hij de Ku Klux Klan te infiltreren en te ontmaskeren. Door zich over de telefoon voor te doen als een racistische extremist, dringt hij door tot de hoogste regionen van de lokale Ku Klux Klan. Zijn Joodse collega Flip Zimmerman neemt zijn rol over bij persoonlijke ontmoetingen met Klan-leden. Met gevaar voor eigen leven ontfutselen ze zo insiderinformatie over een moorddadig complot.

Met BLACKKKLANSMAN heeft Spike Lee (Malcolm X, 25th Hour, Jungle Fever) duidelijk zijn oude vorm terug. De film (geproduceerd door het team achter de Oscar-winnende satirische horrorhit GET OUT) werkt op de lachspieren, maar zit ook vol venijn over de pijnlijke onderdrukking van de zwarte bevolking in het verleden én heden. (ek)

Spike Lee, VS, 2018, 135 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Adam Driver, John David Washington, Topher Grace, Alec Baldwin, Laura Harrier.
Blac Kk Klansman Ps 1 Jpg Sd Low © 2018 Focus Features Llc All Rights Reserved 2886 1530799698