Play

Au bout des doigts

Frans sociaal drama over de twintigjarige Mathieu die een taakstraf heeft gekregen. Vanwege zijn bijzondere muzikale gave mag hij die uitvoeren op een wel heel speciale plaats.

Tijden & Tickets

Het gezin waarin Mathieu opgroeit, heeft het niet gemakkelijk. Sinds zijn vader hen in de steek liet, heeft zijn moeder noodgedwongen verschillende baantjes en moet Mathieu op zijn broertje passen. Zijn taakstraf is het gevolg van een nachtelijke inbraakpoging met vrienden waarbij hij werd gesnapt. Omdat het hoofd van de muziekschool, Pierre Geithner, hem ooit eens piano in het Parijse Gare du Nord heeft horen spelen, mag Mathieu zijn taakstraf in het conservatorium uitvoeren.

Ludovic Bernard levert met zijn derde speelfilm het al vaker vertelde verhaal af van de underdog op het verkeerde pad die de kans van zijn leven krijgt. Het intelligente gebruik van de muziek en de uitmuntende acteerprestaties tillen de film echter naar een hoger plan. (ms)

Ludovic Bernard, Frankrijk, België, 2018, 106 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lambert Wilson, Kristin Scott Thomas, Jules Benchetrit, Karidja Touré, Elsa Lepoivre, André Marcon.