Play

Apocalypse Now – The Final Cut

Nieuwe geremasterde versie van Francis Ford Coppola’s oorlogsklassieker, uitgebracht naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de film.

Tijden & Tickets

APOCALYPSE NOW is gebaseerd op het boek HEART OF DARKNESS van Joseph Conrad en volgt een legerofficier die de opdracht heeft gekregen om een losgeslagen kolonel in Cambodja op te sporen en te liquideren.

Coppola had weliswaar al twee GODFATHER-films op zijn naam staan, maar was toch nog maar 36 toen hij in 1976 op de Filipijnen neerstreek voor wat één van de meest legendarische shoots uit de filmgeschiedenis zou worden. Martin Sheen kreeg een hartaanval tijdens de opnames, de drugs waren niet aan te slepen, de decors werden weggevaagd door een orkaan, Marlon Brando arriveerde onvoorbereid en veel te dik op de set, de budgetoverschrijdingen waren gigantisch. Desondanks – of allicht juist dankzij al die tegenslagen – werd APOCALYPSE NOW een meesterwerk; een hallucinante trip vol surrealistische beelden die de waanzin van de Vietnamoorlog voelbaar maakt. De film won de Gouden Palm in Cannes.

Francis Ford Coppola, VS, 1979/2019, 183 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Frederic Forrest, Sam Bottoms.