Play

Pulp Fiction (30th anniversary)

Talloze keren geïmiteerd, nooit overtroffen: Tarantino’s tweede film Pulp Fiction is een van de meest invloedrijke films uit de filmgeschiedenis. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Klassieker
NB: Deze film is Engels gesproken, niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

PULP FICTION volgt twee niet al te snuggere huurmoordenaars die zijn opgezadeld met een opdracht die hen boven het hoofd groeit, met veel onbedoelde doden tot gevolg. Daarnaast volgen we een bokser die de opdracht heeft gekregen om zijn volgende wedstrijd te verliezen. Maar Tarantino maakt het de kijker niet gemakkelijk, want hij trekt de verschillende verhaallijnen uit elkaar, vlecht ze op uiterst ingenieuze wijze vervolgens weer handig in elkaar en springt ondertussen heen en weer in de tijd. De film markeerde de comeback van John Travolta en zorgde voor de definitieve doorbraak van bijrolacteur Samuel L. Jackson. De dialogen zijn onvergetelijk en nog altijd zijn er wereldwijd duizenden filmfans die de ‘path of the righteous man’-speech van Samuel L. Jackson kunnen citeren: ‘And you will know My name is the Lord when I lay my vengeance upon thee’.

Quentin Tarantino, VS, 1994, 154 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Tim Roth, Amanda Plummer, Bruce Willis.