Play

Au Revoir Là-Haut

Au Revoir Là-Haut speelt zich af in de nadagen van de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. In de loopgraven redt Édouard Péricourt het leven van Albert Maillard, maar wordt daarbij getroffen door een granaat die het onderste deel van zijn gezicht wegvaagt en hem noodzaakt de rest van zijn leven een masker te dragen.

Tijden & Tickets

Met een reeks komedies (9 MOIS FERME, LE VILAIN) verwierf regisseur Albert Dupontel de bijnaam ‘het Franse broertje van Terry Gilliam’. Met de verfilming van Pierre Lemaîtres gelijknamige roman AU REVOIR LÀ-HAUT (in het Nederlands uitgebracht als TOT ZIENS DAARBOVEN), waagt Dupontel zich op het oog aan zijn minst komische project tot op heden: een episch verhaal over een boekhouder en een kunstenaar die beiden tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het front hebben gevochten. De kunstenaar Edouard Péricourt heeft daarbij zijn onderkaak verloren. De oudere boekhouder Albert Maillard (vertolkt door regisseur Dupontel) ontfermt zich over hem en samen broeden ze op een plan waarmee ze het Franse volk een lesje willen leren.

De visueel prikkelende film – met tal van knipogen naar het tijdperk van de zwijgende film – won vijf Césars (de Franse Oscars), waaronder die voor Beste Regisseur, Beste Kostuums en Beste Decors.

Albert Dupontel, Frankrijk, Canada, 2017, 117 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne.
Au Revoir L Haut Ps 1 Jpg Sd Low 3846 1537955118