Play

The House That Jack Built

Seriemoordenaarsfilm waarin Lars von Trier (Melancholia, Dogville) in vijf hoofdstukken de wording van een monster toont.

Tijden & Tickets

Matt Dillon schittert als het hoofdpersonage Jack, de hyperintelligente moordenaar die zijn daden als kunstwerken beschouwt en steeds extremer te werk gaat in zijn pogingen het ultieme kunstwerk te creëren. Er wordt beweerd dat Jack het alter ego van Von Trier is, een gekwelde artiest die het provoceren niet kan laten, en dat dit Von Triers laatste speelfilm zou zijn.

Een waarschuwing is op zijn plaats: Von Trier is een cineast met een keur aan provocerende films op zijn naam. Tijdens de vertoning in Cannes van THE HOUSE THAT JACK BUILT was het excessieve geweld in deze film voor menigeen reden om de zaal voortijdig te verlaten.

Degenen die het werk van de Deense provocateur weten te waarderen, komen aan hun trekken, met als hoogtepunt de in recensies veelgeprezen spectaculaire finale. (ms)

Actie: met je CJP-pas ontvang je een tweede ticket gratis.

Lars von Trier, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, 2018, 155 min. Engels, Duits & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl.
The House That Jack Built Ps 1 Jpg Sd Low Photo By Christian Geisnaes 4695 1545146592