Play

Le Bonheur - Engels ondertiteld

Digitaal gerestaureerde klassieker van Agnès Varda waarin ze op provocatieve en bedrieglijke wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld onderzoekt.

Tijden & Tickets

LE BONHEUR is een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. Hoewel hij gelukkig getrouwd is met de aardige Thérèse, die kleding maakt vanuit huis, wordt de jonge timmerman François per ongeluk verliefd op een jong meisje. Hij begint een affaire en hoopt zo nog gelukkiger te worden, ook met zijn eigen gezin, maar zijn daden eisen onvermijdelijk hun tol.

Varda presenteert haar gelaagde en ironische film als een klassieke liefdesdriehoek, gefilmd in levendige kleuren en vol visuele verwijzingen naar de impressionistische schilderkunst. De film won een Zilveren Beer tijdens het filmfestival in Berlijn. Hoofdrolspelers Jean-Claude en Claire Drouot waren ook in het echt getrouwd.

Agnès Varda (1928-2019) was een belangrijke stem in de film- en kunstwereld, met een bijzonder oog voor de magie van het alledaagse. Haar sociaal bewogen werk is avontuurlijk, kritisch, bewogen en empathisch.

Agnès Varda, Frankrijk, 1965, 85 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Jean-Claude Drouot, Marie-France Boyer, Marcelle Faure-Bertin, Manon Lanclos, Sylvia Saurel.