De Magie van Miyazaki – Lezing over Hayao Miyazaki

Een rijke, met veel fragmenten gelardeerde lezing (Nederlandstalig, 90 min.) over het werk en leven van de grootmeester van de anime: Hayao Miyazaki. Dit naar aanleiding van The Boy and the Heron, misschien wel de laatste film van de legendarische Japanse regisseur.

Special: Event
Tijden & Tickets

Een film van Hayao Miyazaki zien, betekent getransporteerd worden naar de alledaagse magie van het kind-zijn. In Miyazaki’s al bijna 60 jaar durende carrière staat de grootmeester van de Japanse animatiefilm aan de wieg van een reeks wonderlijke verhalen en oogstrelende avonturen die het hart van de wereld veroverd hebben. Denk dan aan parels als SPIRITED AWAY en MY NEIGHBOUR TOTORO. Zijn onuitputbare verbeeldingskracht is echter niet alleen een feest voor de zintuigen, maar herbergt ook een humanistische filosofie die de mens met zichzelf en diens omgeving probeert te verzoenen. De lezing DE MAGIE VAN HAYAO MIYAZAKI duikt in het leven en werk van de titaan om stil te staan bij zijn thematische interesses, baanbrekende stijl en blijvende nalatenschap.

Deze lezing wordt verzorgd door Lennart Soberon. Lennart is programmeur van KASKcinema te Gent en filmonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel.


Op zondagmiddag 17 december vindt er een voorvertoning van de wonderschone nieuwe film van Miyazaki plaats. Klik verder voor tickets!