De Voorproever: A Man Of Integrity

De Voorproever is een nieuwe reeks in Lumière, waarbij bijzondere films van een korte inleiding (100% spoilervrij) worden voorzien door onze hoofdredacteur en filmkenner Mark Vluggen.

Special: Event
Tijden & Tickets

NB: Bekijk hier de reguliere voorstellingen van A MAN OF INTEGRITY.

Voorafgaand aan de film blikt Mark Vluggen vooruit op de komende filmmaand, vertelt hij welke films je zeker niet mag missen, welke films je gerust mag overslaan, en geeft hij in sneltreinvaart een overzicht van het opmerkelijkste filmnieuws van de voorbije periode. Natuurlijk komt ook A Man of Integrity aan bod: wat maakt deze film zo bijzonder? Binnen een kwartiertje ben je weer helemaal bijgepraat over het actuele filmaanbod en kun je genieten van de door onze voorproever geselecteerde film.

Programma
19:30 inleiding op de film én de komende filmmaand door Mark Vluggen
19:50 vertoning A Man of Integrity
21:50 einde
A Man Of Integrity St 2 Jpg Sd High 2293 1525338090

A Man of Integrity

A Man of Integrity is een intens drama over corruptie en onrecht dat in het geheim gefilmd werd in het noorden van Iran. Winnaar van de Un Certain Regard Award tijdens het filmfestival in Cannes.

Reza woont op het platteland met zijn vrouw en zoon. Hij kweekt vissen en zij werkt op een meisjesschool. Ze proberen het hoofd boven water te houden, maar een groot bedrijf heeft zijn oog op Reza’s grond laten vallen. Op alle mogelijke manieren worden ze onder druk gezet. Daarbij worden ze steeds weer geconfronteerd met het feit dat je in een corrupte samenleving geen kant op kan zonder smeergeld te betalen. Hoe kun je als fatsoenlijk mens leven in een maatschappij zonder moreel kompas?

Regisseur Mohammad Rasoulof schetst een gitzwart beeld van zijn thuisland Iran. Via hoofdpersonage Reza sijpelen autobiografische elementen de film binnen. Net als zijn bekendere collega Jafar Panahi maakt Rasoulof zijn films clandestien, omdat de Iraanse overheid hem een beroepsverbod heeft opgelegd. Net als Reza weet hij hoe moeilijk het is om trouw te blijven aan je principes onder een autoritair regime.

Mohammad Rasoulof, Iran, 2017, 117 min. Engels & Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Zeinab Shabani, Missagh Zareh.