Play

Before the Flood (i.s.m. Unicef, FASoS Green Impact en DEMOS)

Filmvertoning in samenwerking met Unicef en FASoS Green Impact in het kader van de Sustainability Week.

Special: Event
Tijden & Tickets
Leonardo Dicaprio Before The Flood 5820 1554203688

Before the Flood

Leonardo DiCaprio reist de wereld rond als getuige van de klimaatveranderingen die men niet meer kan ontkennen. Hij roept op om actie te ondernemen.

Maar liefst vijf continenten bezoekt DiCaprio - vanwege zijn jarenlange strijd voor milieubewustzijn benoemd tot United Nations Messenger of Peace - in deze documentaire. Zij aan zij met bevlogen wetenschappers verkent hij bedreigde natuurgebieden, op zoek naar antwoorden: wat kan de samenleving doen om het uitsterven van bedreigde diersoorten en inheemse gemeenschappen een halt toe te roepen en ecosystemen te beschermen? Zijn wereldwijde icoonstatus biedt toegang tot exclusieve gesprekken met (politieke) leiders – o.a. Obama, paus Franciscus en Elon Musk – die op een globaal niveau invloed hebben en, in de meeste gevallen, inactiviteit bevechten. Bovendien stuit de charismatische meesteracteur terloops op een hoogst berekende desinformatiecampagne, door special interest-groepen bedacht om het publiek op het verkeerde been te zetten.

BEFORE THE FLOOD is de up to date versie van het toentertijd hoogst confronterende AN INCONVENIENT TRUTH. De kernboodschap is ongewijzigd: de wereld is in grote nood.

Na afloop van de vertoning vindt er een discussie plaats, waarbij twee gespecialiseerde sprekers aanwezig zijn: Thibaut Schots van Students 4 Climate en de jonge Nigeriaanse politicus Jude Feranmi Kolawole.

Fisher Stevens, VS, 2016, 129 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Leonardo DiCaprio, Ki-moon Ban, Alejandro G. Iñárritu.