Play

Fabian Oder der Gang vor die Hunde

Eigenzinnig en stijlvol drama van de Duitse filmmaker Dominik Graf over een stuurloze man in het Berlijn van 1931, in de turbulente periode voor de machtsovername door Hitler.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

Fabian Oder der Gang vor die Hunde zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.De twintiger Fabian verdient zijn brood als schrijver van advertenties in een reclamebureau. ’s Nachts stort hij zich in het extravagante Berlijnse nachtleven, samen met zijn rijke links-radicale vriend Labude. Het zijn de nadagen van de Duitse Weimar-republiek tussen de twee wereldoorlogen, een periode waarin hedonisme en een totaal moreel verval hoogtij vieren. Buiten op straat marcheren intussen de eerste nazi’s.

Tijdens hun nachtelijke omzwervingen wordt Fabian in een bar verliefd op Cornelia. De twee krijgen een relatie. Cornelia heeft echter acteerambities en sluit een contract met een twee keer zo oude manager, die daar uiteraard iets voor terug vraagt. Hoe houdt Fabian, die inmiddels zijn baan heeft verloren, zich in deze chaos moreel staande?

FABIAN… is gefilmd in een smalle beeldverhouding (Academy ratio, 1,375:1) en zit vol stijlelementen zoals splitscreens en archiefbeelden. De film is een bewerking van de negentig jaar oude gelijknamige roman van Erich Kästner. (jc)

Dominik Graf, Duitsland, 2021, 176 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tom Schilling, Saskia Rosendahl, Albrecht Schuch, Michael Wittenborn.
Fabian Oder der Gang vor die Hunde ps 1 jpg sd low 625574f5e2b28