The Uncertainty has Settled + Q&A

In samenwerking met Green Office Maastricht organiseert Lumière de filmvoorstelling van de film The Uncertainty has Settled, in het kader van de Sustainability Week. Regisseur Martijn Poels is aanwezig voor een nagesprek. 

Special: Event
Tijden & Tickets

In aanloop naar Earth Day organiseert Green Office Maastricht ook dit jaar opnieuw de Sustainability Week. Een week vol events, workshops en lezingen over duurzaamheid. Bekijk ook de andere events die worden georganiseerd in het kader van de Sustainability Week.

Programma
19:00 Welkom en introductie
19:05 Screening The Uncertainty Has Settled
20:35 Q&A met regisseur Marijn Poels
21:15 Einde
The Uncertainty Has Settled Marijn Poels 2026 1522758368

The Uncertainty Has Settled

Documentaire die inspeelt op de gevoeligheid en taboes rondom klimaatverandering en energiebeleid. In 2017 bekroond met de prijs voor beste documentaire op het Berlin Independent Film Festival.

Let op: deze film wordt vertoond met Engelse ondertiteling. De voorstelling wordt bijgewoond door regisseur Marijn Poels en gevolgd door een nagesprek.

In THE UNCERTAINTY HAS SETTLED gaat filmmaker en activist Marijn Poels op zoek naar het verhaal achter ons huidige klimaatbeleid. Hij filmt in Duitsland, waar kleine boeren gebukt gaan onder allerlei Europese bureaucratische regels. Ze leveren geen aardappels, vlees of melk, maar zijn verworden tot gesubsidieerde producenten van windenergie en biogas.

Marijn zet dan ook vraagtekens bij het huidige klimaatbeleid en snijdt daarmee een controversiële discussie aan. In zijn zoektocht naar antwoorden bezoekt hij invloedrijke wetenschappers in New York, Londen, Stockholm en Hamburg. Het klimaat verandert, maar wordt het nu warmer of kouder? Drijft CO2 de temperatuur, of is er iets anders aan de hand? Wat is nou de ideale temperatuur voor onze wereld? In een tijd waarin klimaatverandering Big Business is geworden, is THE UNCERTAINTY HAS SETTLED een pleidooi voor kritisch en zelfstandig nadenken.

Marijn Poels, Nederland, 2017, 90 min. Engels, Duits & Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.