Play

The Dissident + voorgesprek journalist Johan van de Beek

Documentaire over de carrière van, en moord op, de journalist Jamal Khashoggi.

Special: Event
Tijden & Tickets

Voorafgaand aan de documentaire vindt er een voorgesprek plaats met Johan van de Beek, onderzoeksjournalist en columnist bij de Limburger.

Programma
19:30 Start voorgesprek Johan van de Beek
19:45 Start documentaire
21:45 Einde documentaire

The Dissident

Documentaire over de carrière van, en moord op, de journalist Jamal Khashoggi.

Op woensdag 16 juni om 19:30u wordt deze film ingeleid door journalist Johan van de Beek

Op 2 oktober 2018 betrad Jamal Khashoggi, de verbannen Saudische journalist en Washington Post-columnist, het Saudische consulaat in Istanbul om documenten op te halen voor zijn aanstaande huwelijk met wetenschapper Hatice Cengiz. Binnen werd hij op brute wijze vermoord door Saudische agenten. De Saudische autoriteiten hielden vol dat Khashoggi was omgekomen tijdens ‘een losgeslagen operatie’. Een hele hoop bewijs wijst echter in de richting van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman als de spin in het web van de moord.

De inzet van dit grondig gedocumenteerde verslag van de moord is duidelijk: de onderste steen moet boven komen. Regisseur Bryan Fogel presenteert een schat aan nieuwe bewijzen en voorheen onbekend beeldmateriaal, resulterend in een aangrijpend relaas over een brutale moord die de wereld schokte. Met onder meer indrukwekkende bijdragen van Khashoggi’s vriend en mededissident Omar Abdulaziz, en zijn dappere verloofde Hatice Cengiz.

Bryan Fogel, VS, 2020, 119 min. Arabisch, Turks & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.