Play

Hotel Mokum + Q&A regisseur

Na afloop van Hotel Mokum, een korte documentaire over het krakerscollectief dat in 2021 het verlaten Hotel Marnix in het centrum van Amsterdam kraakte, vindt er een nagesprek plaats met regisseur Yannesh Meijman (taal: Engels). Dit is een samenwerking met Landbouwbelang, sinds 2002 een kraakpand dat door de gemeente Maastricht gedoogd wordt en waar in die jaren een culturele vrijplaats is ontstaan.

Special: Event
Tijden & Tickets


Programma
20:15 Deuren open
20:30 Korte inleiding
20:40 Start documentaire
21:10 Start nagesprek
21:45 Verwacht einde
Hotel Mokum st 2 jpg sd high

Hotel Mokum - Engels ondertiteld

Hotel Mokum combineert geënsceneerde scenes en documentaire voor een portret van het krakerscollectief dat in 2021 het verlaten Hotel Marnix in het centrum van Amsterdam kraakte.

Hotel Mokum combineert geënsceneerde scenes en documentaire voor een portret van het krakerscollectief dat in 2021 het verlaten Hotel Marnix in het centrum van Amsterdam kraakte.

Gedurende zes weken transformeerde het collectief het hotel tot een thuis, een zelfverklaarde vrijplaats. De toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de Amsterdamse woningvoorraad staan al tijden onder hoge druk; als gevolg van gentrificatie wordt de stad onbetaalbaar voor grote groepen Amsterdammers. Het verhaal van HOTEL MOKUM is geworteld in protest: zowel tegen de huizencrisis als tegen de criminalisering van kraken in 2010, wat leidde tot de ontruiming van meer dan driehonderd kraakpanden in Amsterdam. Regisseur Yannesh Meijman – zelf een kind van de stad –combineert documentaire beelden, archiefmateriaal en gereconstrueerde scènes om een complex en intiem portret te creëren van een hoopvol collectief dat probeert de stad te heroveren.

Yannesh Meijman, Nederland, 2023, 30 min. Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.