Halloween special: James Whale's Frankenstein in Concert

Speciale voorstelling van de filmklassieker Frankenstein, live op piano en synthesizer begeleid door filmcriticus en muzikant Kevin Toma.

Special: Event
Tijden & Tickets

Filmcriticus en muzikant Kevin Toma schreef een nieuwe score bij deze klassieker. Hij liet zich daarbij inspireren door de score van Frans Waxman voor BRIDE OF FRANKENSTEIN (1935) en die van Frank Skinner voor SON OF FRANKENSTEIN (1939). Toma’s nieuwe score benadrukt de tragiek van dit klassieke verhaal; de eenzame en vergeefse zoektocht van een monster naar een zinvolle plek in de menselijke wereld.

Een Halloween-kostuum is niet verplicht, maar we moedigen het absoluut aan!

Frankenstein 3822 1537947334

Frankenstein

De beroemdste horrorfilm aller tijden vertelt over een wetenschapper die een kunstmens in elkaar knutselt die aan de controle van zijn meester ontsnapt en terreur zaait in zijn omgeving.

Het scenario is gebaseerd op de klassieke huiverroman die Mary Shelley precies tweehonderd jaar geleden publiceerde. In haar roman is het monster aanvankelijk ongevaarlijk en wordt hij tot moord gedreven door de angst en de afkeer die hij opwekt. In deze Universal-klassieker krijgt het creatuur per vergissing het brein van een krankzinnige ingeplant en is daardoor van in den beginne kwaadaardig. De vertolking van Boris Karloff blijft indrukwekkend: met zijn hulpeloze lange armen, afgeplatte schedel en deerniswekkende ogen introduceert hij het concept van het monster als pathetische outsider.

James Whale, VS, 1931, 70 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Boris Karloff, Colin Clive, Mae Clarke, John Boles, Edward Van Sloan.