Play

Dicht bij Vermeer + Q&A regisseur Suzanne Raes en producent Ilja Roomans

Vertoning van de documentaire over de nu al stijf uitverkochte Vermeer tentoonstelling in het Rijksmuseum. Na afloop van de vertoning gaan we in gesprek met regisseur Suzanne Raes en de uit Maastricht afkomstige producent Ilja Roomans.

Special: Event
Tijden & Tickets
Programma
13:45 Deuren open
14:00 Start documentaire
15:30 Start nagesprek
16:00 Einde
Dicht bij Vermeer st 1 jpg sd high 63e4d4b7b6ae9

Dicht bij Vermeer

Documentaire over de conservatoren die betrokken zijn bij de samenstelling van de grote Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum. Een film over de liefde voor schilderkunst.

Over Johannes Vermeer, schilder van iconische schilderijen en publiekstrekkers als HET MELKMEISJE en MEISJE MET DE PAREL, is veel geschreven maar weinig bekend. Zijn kleine oeuvre is vrijwel alles wat hij naliet. DICHT BIJ VERMEER volgt Gregor Weber, wereldwijd vermaard Vermeer-kenner en flamboyant conservator van het Rijksmuseum in Amsterdam. In het jaar voordat hij met pensioen gaat, werkt hij aan zijn grote droom: de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Samen met Weber gaat een aantal Vermeerliefhebbers en -deskundigen op zoek naar wat een Vermeer echt een Vermeer maakt. Via nieuwe ontdekkingen en door het laag voor laag ontleden van het werk, komen we in deze film steeds dichter bij de schilder om de beslissingen die hij maakte te ontleden en de stappen in zijn oeuvre te begrijpen.

Suzanne Raes, Nederland, 2023, 79 min. Engels & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld.