Play

Christo: Walking On Water + Q&A Peter Post

Documentaire over de knotsgekke realisatie van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van supersterkunstenaar Christo. Na vertoning is er een Q&A met galeriehouder, kunstkenner en Christo-adept Peter Post van Galerie Post + García in Maastricht. Hij heeft in zijn leven al vele werken van Christo bezocht en kan alles vertellen over de ins en outs van de kunstenaar.

Special: Event
Tijden & Tickets
Programma
18:45 Zaal open
19:00 Start film
20:45 Start Q&A
21:15 Einde
Christo  Walking On Water St 2 Jpg Sd Highx 190506 143635 6086 1557146195

Christo: Walking On Water + Q&A Peter Post

Documentaire over de knotsgekke realisatie van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van supersterkunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd. Met Q&A met galeriehouder en kunstkenner Peter Post van Galerie Post + García in Maastricht.

Zeven jaar na de dood van zijn vrouw besluit Christo om alsnog werk te maken van The Floating Piers: een installatie waarbij de bezoekers over water kunnen lopen. Christo en zijn team hebben een prachtige locatie voor de installatie gevonden: het Italiaanse Meer van Iseo, aan de voet van de Alpen. Ter plekke wordt Christo’s team zwaar op de proef gesteld. Logistieke nachtmerries, bureaucratie en de pure, onpartijdige kracht van de natuur dreigen roet in het eten te gooien.

Andrey Paounov, Italië, VS, Duitsland, Verenigde Arabische Emiraten, 2018, 105 min. Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld.