Voortgezet onderwijs & MBO

Mid90S 4 9568 1593592697

Kijklijst
Welke film past bij welke klas? Geen makkelijke vraag, maar daarom hebben we de Lumière Kijklijst. Dit is een selectie van films die de docent samen maakt met de educatieve filmexperts van Lumière. Een lijst van films die je gezien moet hebben, passend bij de concrete hulpvraag van docenten en die te gebruiken zijn in verschillende lesprogramma’s. Films die zowel op inhoudelijk als op beeldend niveau aansluiten bij verschillende vakken, zoals kunst, mens & maatschappij, burgerschapsvorming en talen. We geven je graag advies over welke film past bij je programma en organiseren een schoolvoorstelling op maat.

Schoolvoorstellingen met verdieping
Op zoek naar meer verdieping? We organiseren filmvertoningen rondom taboedoorbrekende thema’s, daar omheen kunnen we op maat verdiepende activiteiten aanbieden, zoals bijvoorbeeld een Q&A met een regisseur afkomstig uit de regio. De schoolvoorstellingen met Q&A organiseren we in samenwerking met Video Power.

Lumière LAB Filmclub
Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van film is er de Lumière LAB Filmclub. Zowel onder schooltijd als daarbuiten volgen Filmclub-leden masterclasses van bekende filmprofessionals, kijken ze naar inspirerende films en maken ze vlogs en podcasts over films, en dat alles in een uitdagende, experimentele omgeving.

  • Leerdoel: Anders leren kijken naar film
  • Voor wie: leerlingen van 14 t/m 19 jaar

Movies That Matter Schoolvoorstellingen
Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten door middel van film. Bij jonge mensen is dit niet alleen van groot belang, het is ook een uitstekende manier om het bewustzijn over vrijheid en de rechtstaat in de maatschappij te vergroten. Naast ons jaarlijkse Movies that Matter Festival, brengen we onze filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s ook naar bioscopen bij jou in de buurt! Is jouw school (praktijkonderwijs of vmbo) of mbo-opleiding nog nooit eerder naar een MtM-voorstelling geweest? Het eerste bezoek is gratis en een tweede bezoek mag voor helft van de prijs (€2,50 per leerling). Lees hier meer over het aanbod en de kennismakingsactie, klik hier om je direct aan te melden.