Lumière Maastricht neemt award voor Best Arthouse Cinema of the Year in ontvangst in Barcelona

MAASTRICHT - Lumière Cinema Restaurant Café in Maastricht heeft met trots de ICTA EMEA Award 2024 in ontvangst genomen. De prijs werd uitgereikt door Till Cussmann, International Director van ICTA (International Cinema Technology Association), tijdens een ceremonie voorafgaand aan de CineEurope-conferentie in Barcelona. De award erkent en viert het technologische leiderschap, design en innovatie dat Lumière in de filmvertoningssector heeft getoond. Cussmann stelde dat Lumière een voorbeeldfunctie heeft voor de Europese bioscoopsector.

ICTA18062024

Een complete beleving

In zijn toespraak prees Cussmann de complete en unieke beleving die Lumière biedt aan haar bezoekers, die veel verder reikt dan het enkel vertonen van films. Cussmann benadrukte dat Lumière aantoont dat arthouse-bioscopen floreren. Hij stelde dat Lumière een voorbeeldfunctie heeft voor de gehele Europese bioscoopsector: "Bezoekers beleven hier een geweldige avond; ze genieten van het eten, de muziek én de films. Het is een voorbeeld voor de industrie: we moeten ons realiseren dat het niet alleen om de film draait, maar om de totale ervaring."

Ontvangst award

Artistiek Directeur David Deprez en Zakelijk Directeur Aerd de Boode namen de award met trots in ontvangst. Deprez droeg de award op aan de (interieur)architecten, de Gemeente Maastricht, de (voormalig) collega’s en alle leveranciers die het filmtheater mee hebben gecreëerd. Hij benadrukte dat de award ook een erkenning is voor het belang van arthouse-cinema in de bioscoopindustrie.

Over Lumière Cinema Restaurant Café

Lumière is een van de grootste filmtheaters van Nederland, en sinds 2016 gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale in het Sphinxkwartier, een industrieel rijksmonument. Met meer dan 300 filmtitels, 8000 voorstellingen per jaar en een bruisende horecagelegenheid is Lumière geen doorsnee bioscoop. Wekelijks zijn er tal van bijzondere activiteiten, vaak in samenwerking met de vele culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties die Maastricht en omstreken rijk is.