Lumière Cinema presenteert: vijfde editie ‘Lumière Open Air Film Festival’ in Maastricht

Lumière Cinema presenteert: vijfde editie ‘Lumière Open Air Film Festival’ in Maastricht

MAASTRICHT – Van vrijdag 9 tot en met dinsdag 20 augustus organiseert Lumière Cinema in Maastricht met trots de vijfde editie van het Lumière Open Air Film Festival. Op het Richie Backfireplein worden twaalf magische filmavonden onder de sterren georganiseerd. De kaartverkoop begint op dinsdag 11 juni.

Lumière Open Air Film Festival

Het openluchtfilmfestival heeft sinds de eerste, volledig uitverkochte editie in 2020 een vaste plek verworven op de culturele zomeragenda van Maastricht. Met een capaciteit van maar liefst 325 bezoekers per avond biedt het festival een unieke filmervaring in de buitenlucht, waar bezoekers elkaar op een ongedwongen manier ontmoeten in de openbare ruimte. Samen onder de sterren genieten van inspirerende films brengt mensen letterlijk en figuurlijk bij elkaar. Lumière zoekt hierbij actief de samenwerking met partnerorganisaties – zoals Quiet Community Maastricht- zodat ook kwetsbare doelgroepen bereikt kunnen worden.

Dit jaar gaat het terrein extra vroeg open, zodat bezoekers al vroeg in de avond kunnen genieten van een uitgebreid aanbod aan eten en drinken, of zelfs voorafgaand aan de film een hapje kunnen eten.

Programma en kaartverkoop

Het programma belooft een wervelende mix van recente filmreleases en tijdloze klassiekers, met ook verrassende voorprogramma’s waarin (lokaal) film- en ander talent een podium krijgt. Van bekroonde meesterwerken tot verrassende juweeltjes, er is voor elk wat wils. Het definitieve programma wordt op dinsdag 11 juni bekendgemaakt, tegelijk met de start van de kaartverkoop op www.lumiere.nl/openair. Tot en met dinsdag 25 juni kunnen bezoekers profiteren van een Early Bird-korting van €2,- op hun tickets.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 9 t/m dinsdag 20 augustus 2024
  • Terrein open: 19.00 uur
    Start films: 21.15 uur     
  • Ticketprijzen: regulier €14,50, student/CJP/-16: €10,- *
  • * excl. Early Bird-korting

Voor meer informatie: bezoek www.lumiere.nl/openair

------------------------------------------------------EINDE PERSBERICHT----------------------------------------------------

Meer info & beeld

Daphne Stubbe
Interim Marketing & Communicatie Coördinator

E: daphne.stubbe@lumiere.nl
T: 043 321 40 80

Lumière Cinema Restaurant Café
Bassin 88
6211AK Maastricht