Play

Première Zagros + Q&A regisseur Sahim Omar Kalifa

Lumière Cinema presenteert met trots de première van de ontroerende film Zagros, in aanwezigheid van regisseur Sahim Omar Kalifa. Na de film vindt een interactief vraaggesprek plaats met de regisseur geleid door David Deprez, artistiek leider van Lumière. We sluiten de feestelijke avond af met een drankje in de Lumière bar. Deze film wordt vertoond met Engelse ondertiteling. Dit evenement is onderdeel van Let's Catch Up en wordt georganiseerd in samenwerking met Holland Expat Center en PHD-academy.

Special: Event
Tijden & Tickets

Tickets: €12,50 
Prijs per ticket is inclusief een drankje.
PHD-academy leden betalen een ledenprijs.

Programma
19:15 inloop
19:30 welkom & introductie
19:40 vertoning ZAGROS (met Engelse ondertiteling)
21:25 Q&A met regisseur Sahim Omar Kalifa
22:00 borrel in de Lumière bar
Zagros Catch Up 2491 1527173281

Zagros

Drama en liefdesverhaal over de invloed van overspel, leugens en twijfels op een Koerdisch echtpaar en de kracht van culturele tradities en gewoontes die zich over grenzen heen manifesteren. Met zijn regiedebuut Zagros won de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa de Grand Prix voor beste film op het Filmfestival van Gent.

Special: Event

Havin, de vrouw van een eenvoudige herder op de grens van Turkije en Koerdistan, wordt door zijn familie beschuldigd van overspel. Ze ontkent, maar vlucht met hun dochter Kayhan naar België. Zagros is ervan overtuigd dat zijn vrouw onschuldig is en reist haar achterna om in Brussel samen met haar een nieuw begin te kunnen maken. Daar slaat de twijfel echter toe als blijkt dat Havin toch niet de hele waarheid heeft verteld. Zagros wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde voor zijn vrouw en de oude tradities die om eerwraak schreeuwen.

Over Sahim Omar Kalifa
De oorspronkelijk uit Irak afkomstige regisseur heeft zelf ook een nieuw leven opgebouwd in België. Na het volgen van de Filmacademie maakte hij een aantal veelvuldig bekroonde korte films. Lumière ontmoette Sahim Omar Kalifa enkele jaren geleden tijdens de presentatie van zijn korte film BAGHDAD MESSI in het oude filmtheater. We kijken er erg naar uit om de regisseur opnieuw te ontmoeten in ons nieuwe theater.

Sahim Omar Kalifa, 2017, 102 min. Koerdisch & Nederlands gesproken, Engels ondertiteld. Met Halima Ilter, Feyyaz Duman, Daria Hachem Mohamed Gulli, Suat Üsta.