Nederlands Poëziefilm Festival 2023 On Tour + Q&A Joost Oomen

In samenwerking met PANDA en Frontaal vertoont Lumière een verzameling van de beste poëziefilms van het afgelopen Nederlands Poëziefilm Festival. Ook is er een gesprek met dichter Joost Oomen en filmmaker Alexander Dohmen.

Special: Event
Tijden & Tickets

Dichter en theatermaker Joost Oomen, van wie een verfilmd gedicht vertoond wordt, is aanwezig en wordt geïnterviewd door Toon Roumen van Frontaal Podium. Ook filmmaker Alexander Dohmen, die het gedicht WANT DE VOER ZAL JE REDDEN van Joost Oomen tot een film maakte, sluit ook aan bij het gesprek (taal: Nederlands). Gedrieën zullen zij het hebben over hoe poëzie zich verhoudt tot film, en vice versa. Verder zal er uiteraard poëzie voorgedragen worden,

Rotterdam verlaat ons niet still 1

Nederlands Poëziefilm Festival 2023 On Tour

Compilatieprogramma met poëziefilms die op het afgelopen Nederlands Poëziefilm Festival werden vertoond.

Jongeren lezen steeds minder en kijken steeds meer. Zonde, want in de wereld van letteren is er voor elk wat wils. In Zutphen, een stad doordrenkt van literaire traditie, vond daarom afgelopen najaar alweer de tweede editie van het Nederlands Poëziefilm Festival plaats. Hier stonden, uiteraard, poëziefilms centraal . Een brede selectie van deze poëziefilms reist nu ook door het land, waaronder naar Maastricht.

Het programma biedt een brede waaier aan films gemaakt op basis van gedichten van verschillende, al dan niet gevestigde, dichters. Zo zijn bijvoorbeeld gedichten van bekende dichters als Mischa Andriessen en Antjie Krog gebruikt, maar ook werk van nieuwe dichters als Merlijn Huntjens – een lokaal talent, afkomstig uit Heerlen – en Willie Darktrousers.

, Nederland, 2024, 88 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.