Play

The Watermelon Woman + Introductie & discussie

Originele kruising tussen een mockumentary en een komedie over een zwarte, lesbische filmmaker die voor haar debuut onderzoek doet naar zwarte actrices in oude Hollywoodfilms. Opgenomen in Sight & Sound’s lijst met beste films aller tijden.

NB: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

Het scherpzinnige debuut van Cheryl Dunye gaf de filmwereld iets wat nog niet eerder op het witte doek te zien was geweest: een levendige weergave van de zwarte lesbische identiteit door een zwarte lesbische filmmaker. Cheryl – vertolkt door regisseur Cheryl Dunye – speelt een bediende in een videotheek en aspirant-filmmaker wier interesse in vergeten zwarte actrices haar ertoe brengt om onderzoek te doen naar een obscure actrice uit de jaren dertig die bekend stond als de Watermelon Woman. Haar verhaal blijkt verrassende overeenkomsten te hebben met Cheryls eigen leven


Voor aanvang van deze film wordt er een inleiding gegeven door studenten van United World College (taal: Engels). Na afloop is er een discussie met de studenten.

Cheryl Dunye, 1996, 85 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Cheryl Dunye, Guinevere Turner, Valarie Walker, Lisa Marie Bronson, Cheryl Clarke.