Play

The Grand Budapest Hotel

Eigenzinnige komedie van Wes Anderson (Moonrise Kingdom) over de legendarische conciërge van het gerenommeerde Grand Budapest Hotel. De strijd om een enorm familiefortuin en de verwikkelingen tijdens het interbellum staan centraal.

Tijden & Tickets

Het Grand Budapest Hotel hoort tot de beste van Europa. Het wordt gerund door überconciërge M. Gustave. Na de moord op Madame D., een hoogbejaarde gaste waar hij ooit een one night stand mee had, erft hij een waardevol Renaissance-schilderij. Haar zoon Dmitri beschuldigt Gustave echter van de moord en zweert wraak. Zero, de lobbyjongen en Gustave’s beste vriend, en zijn liefje Agathe proberen Gustave uit handen van Dmitri en de autoriteiten te houden.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL is een verfrissende misdaadkomedie over de gloriedagen van een verstreken tijdperk. Gefilmd in Andersons kenmerkende stijl: wonderlijk, kleurrijk en tot in de puntjes gestileerd.

Wes Anderson, VS, Duitsland, 2014, 100 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ralph Fiennes, Tony Revolori, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Edward Norton.