Play

Perfect Days

Bitterzoet drama van Wim Wenders (Paris, Texas) over een schoonmaker in Tokio, die sereen en met grote toewijding zijn dagelijkse ronde afwerkt. Koji Yakusho won de prijs voor beste acteur in Cannes. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Tijden & Tickets

De oude man Hyarama leidt een eenvoudig leven als schoonmaker van openbare toiletten. Zijn assistent Takashi voert weinig uit, maar zelf werkt hij systematisch en zorgvuldig. Zijn leven bestaat uit een simpele routine, die hij afwisselt met het bezoek aan een restaurant en een badhuis, met het maken van foto's van boombladeren en met het luisteren naar zijn favoriete popmuziek. Hij is tevreden en dankbaar. In zijn rimpelloze bestaan duikt echter ineens Niko op, de dochter van zijn zus, die is weggelopen van huis. Een voorzichtige blik op zijn verleden wijst op een vroeger, totaal ander bestaan, waarin mogelijk heftige dingen zijn gebeurd.

Na bijna veertig jaar keerde Wenders terug naar Japan om deze film te maken. Soms iets te rustig, maar steeds helder, bezield en empathisch, toont hij in tedere details het dagelijkse leven van een man die in plaats van wrok en haat bewust kiest voor waardigheid en spiritualiteit. (av)

Tevens vertonen we Der Himmel Über Berlin en Anselm van Wim Wenders.

Wim Wenders, Japan, Duitsland, 2023, 125 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto, Sayuri Ishikawa, Tomokazu Miura..