Play

Moonlight

Drama dat drie fases belicht uit het leven van de Afro-Amerikaan Chiron. Hij leeft in een ruige buurt van Miami en worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid en seksuele geaardheid. Winnaar van de Oscar voor beste film.

Tijden & Tickets

Nu in de Verenigde Staten het geweld tegen Afro-Amerikanen en homofobie weer aan de orde van de dag is, breng Barry Jenkins ons een hartverscheurend en uitermate actueel verhaal over de strijd je eigen seksualiteit te accepteren. Gedurfd ook, want in films over seksuele geaardheid spelen niet-blanken zelden de hoofdrol. Jenkins baseerde zijn tweede speelfilm op het ongepubliceerde toneelstuk IN MOONLIGHT BLACK BOYS LOOK BLUE van Tarell Alvin McCraney en verwerkte er tevens autobiografische elementen in. Zijn eerste film uit 2008 (MEDICINE FOR MELANCHOLY) bleef tamelijk onopgemerkt, maar met Oscarwinnaar MOONLIGHT beleefde Jenkins zijn grote doorbraak. (ms)

Barry Jenkins, VS, 2016, 110 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe.