Play

Midsommar

Centraal in de nieuwe film van horror-wonderkind Ari Aster (Hereditary) staat een vriendengroep die naar de midzomerfeesten in Zweden reist. Hoe korter de nachten, hoe verontrustender de taferelen die zich voordoen.

Tijden & Tickets

Gruwelijke, occulte rituelen, extatische vieringen en een meiboom-competitie; MIDSOMMAR is een nachtmerrie in daglicht en volgens filmmaker Jordan Peele (GET OUT, US) de meest idyllische horrorfilm ooit. De film speelt zich af tijdens midzomer, naast Kerstmis de belangrijkste dag van het jaar in Zweden. Het is een waar familiefeest; gezinnen verlaten de steden en trekken massaal naar het platteland. De aanleiding voor het feest is de zonnewende, als de zon haar noordelijkste positie ten opzichte van de aarde heeft bereikt. Dit heeft extreem korte nachten tot gevolg.

Om het trauma van een familieoverlijden te verwerken besluit een jong Amerikaans koppel, op uitnodiging van een Zweedse vriend, om een midzomerviering bij te wonen. Twee vrienden van het koppel sluiten zich ook aan. Eenmaal aangekomen worden ze opgeslokt door een soort heidense cult. De ogenschijnlijk idyllische festiviteiten gaan al snel over in een steeds gewelddadiger tafereel waarbij het maar de vraag is of de tieners het einde van de zonnige nacht zullen halen.

Ari Aster, VS, 2019, 147 min. Engels & Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Florence Pugh, Jack Reynor, William Jackson Harper, Vilhelm Blomgren, Will Poulter.