Lost In Translation

Dromerig en melancholisch drama van Sofia Coppola over twee eenzame Amerikanen in Tokio. Reprise naar aanleiding van de aanstaande Nederlandse première van Priscilla, de nieuwe film van Sofia Coppola.

Klassieker
Tijden & Tickets

De verlopen filmster Bob Harris – een prachtige rol van Bill Murray – is in Japan om een whiskyreclame op te nemen. Hij is getrouwd, maar in zijn huwelijk zit geen leven meer. In de bar van zijn hotel ontmoet hij de jonge Charlotte, die met haar man voor diens werk is meegereisd naar Tokio. Charlotte voelt zich verloren en eenzaam in Japan; een land waarvan ze de taal niet spreekt en de cultuur niet begrijpt. In Bob vindt ze een gesprekspartner en, zo blijkt al snel, een zielsverwant. Samen beginnen ze aan een magische trip door nachtelijk Tokio.

LOST IN TRANSLATION is een film over het zoeken naar verbinding in een vreemde wereld. Coppola besprenkelt haar film met prachtige popsongs (van onder meer The Jesus & Mary Chain en My Bloody Valentine) en laat verder vooral de acteurs schitteren, met als hoogtepunt de klassiek geworden scène in de karaokebar waarin Murray MORE THAN THIS van Roxy Music croont. De film kreeg vier Oscarnominaties, waarvan die voor beste scenario verzilverd werd. (mv)

, Japan, VS, 2003, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi, Anna Faris, Akiko Takeshita..