Play

La Grande Bellezza

Een wervelende en melancholische ode aan de stad Rome en aan Fellini’s 'La Dolce Vita'.

Tijden & Tickets

Het leven van societyjournalist Jep Gambardella is één lange aaneenschakeling van decadente feestjes. Maar Gambardella heeft recent 65 kaarsjes mogen uitblazen en is op een leeftijd gekomen waarop hij stilaan de balans van het leven moet opmaken. Hij wordt steeds vaker overvallen door twijfels over de vraag of hij wel het juiste leven heeft geleid. Waarom heeft hij zijn literaire talent onbenut gelaten? Waarom heeft hij zich laten verleiden tot een hedonistisch jetsetleven en is hij de echte zin en schoonheid van het leven uit het oog verloren?

Paolo Sorrentino (IL DIVO) – volgens velen de beste Italiaanse filmmaker van dit moment – maakt zijn reputatie als hyperstilist opnieuw waar met deze barokke, bruisende film die de kijker trakteert op een duizelingwekkende stroom aan oogverblinde beelden van het leven in de Eeuwige Stad.

Paolo Sorrentino, Italië, 2013, 142 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte.