Play

Human Nature

Provocatieve documentaire over de verstrekkende gevolgen van CRISPR, de grootste technologische revolutie van deze eeuw.

Randprogramma in Engels
Tijden & Tickets

CRISPR is een ontdekking die het mogelijk maakt om niet slechts breuken in het DNA te repareren, maar ook om toekomstige generaties te behoeden voor defecten in de genetische code. Als gevolg heeft de menselijke soort een baanbrekende controle over de bouwstenen van het bestaan: ziektes worden geneesbaar, de biosfeer kan hervormd worden en het duurt mogelijk niet tot lang tot we onze eigen kinderen kunnen ontwerpen.

CRISPR werpt vanzelfsprekend bepaalde maatschappelijke en morele vragen op. Hoe verandert deze nieuwe technologie onze relatie met de natuur? En wat zijn de gevolgen voor menselijke evolutie.

Na afloop vindt er een gesprek plaats met Prof. dr. de Wert van de UM, gespecialiseerd in ethische aspecten van reproductieve geneeskunde en genetisch onderzoek (voertaal: Engels).

Programma:
19.30u Presentatie door Prof. dr. de Wert
19.45u Start film
21.30u Q&A
21.45u Einde

Adam Bolt, VS, 2019, 107 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met David Baltimore, Jill Banfield, Rodolphe Barrangou.