Play

Her - Engels ondertiteld

Ontroerende, sfeervolle film over een ongewone liefde in het digitale tijdperk van Spike Jonze (BEING JOHN MALKOVIC, ADAPTATION) met sterke rollen van Joaquin Phoenix en Scarlett Johansson.

Tijden & Tickets

In het Los Angeles van de toekomst is groen leven de standaard en is er voor vrijwel elk probleem een remedie. Behalve voor eenzaamheid. En eenzaam is Theodore. Hij verdient zijn geld met het schrijven van liefdevolle, persoonlijke brieven voor anderen, maar zijn eigen huwelijk is kapot. Hij knapt weer op als hij het zeer geavanceerde computerbesturingsstysteem Samanta koopt. Dit systeem ontwikkelt op basis van de voorkeuren van de gebruiker een eigen identiteit. Door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha delen, ontstaat een vriendschap en zelfs liefde tussen beiden.

We praten allemaal wel eens tegen onze computer, tv of smartphone. Dus misschien is een relatie tussen mens en apparaat niet eens zo ver gezocht. Wat betekenen liefde en intimiteit in het digitale tijdperk? Spike Jonze beantwoordt die vraag op zijn unieke wijze. Het levert een even vervreemdende als vertederende film op. (ek)

Spike Jonze, VS, 2013, 126 min. Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara, Kristen Wiig.