Play

Dune: Part Two

In het spectaculaire tweede deel van de verfilming van Frank Herberts beroemde sciencefictionromanreeks zint Paul Atreides op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben.

Tijden & Tickets

‘This is only the beginning’. Dat waren de laatste woorden in DUNE (2021). In deel twee gaat de reis van Paul Atreides verder. We treffen Paul aan in de woestijn van Arrakis, in gezelschap van de Vrijmans. Samen zullen ze de strijd met de Harkonnens aanbinden.

De cast uit deel 1 keert terug, maar daarnaast zijn er ook enkele nieuwe gezichten, waaronder klinkende namen als Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux en Christopher Walken. De muziek komt opnieuw voor rekening van Hans Zimmer.

Regisseur Denis Villeneuve geeft aan dat waar het eerste deel contemplatief is, deel twee een spectaculair oorlogsepos is met veel actiescènes, gedraaid op nieuwe locaties in Boedapest, Abu Dhabi, Jordanië en Italië. De centrale thema’s uit Frank Herberts romanreeks – geloof, cultuurverschillen, macht, corruptie en het effect van geweld, armoede en onderdrukking op samenlevingen – komen scherper in beeld.

Voorlopig vormt DUNE: PART TWO het slot van Villeneuves DUNE-reeks, ofschoon de regisseur droomt over een slotdeel gebaseerd op DUNE MESSIAH. Hij wil echter enkele jaren wachten met het maken daarvan, zodat hoofdrolspeler Timothée Chalamet wat ouder is. In een interview met Vanity Fair zei Villeneuve er het volgende over: ‘Ik heb het grootste deel van mijn leven met DUNE geleefd. Geduld hebben hoort bij de reis’. (mv)

Denis Villeneuve, VS, Canada, 2024, 166 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Timothée Chalamet, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Zendaya, Léa Seydoux, Austin Butler, Christopher Walken..