Play

Drive

Stijlvolle actiethriller met Ryan Gosling als Hollywood-stuntcoureur die bijverdient als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit.

Tijden & Tickets

Driver is stuntcoureur in Hollywood, en klust daarnaast bij als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit. Hij wordt verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene, een jonge moeder die wordt meegesleept in de onderwereldpraktijken van haar man, de ex- gedetineerde Standard. Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, moet Driver doen waar hij goed in is om Irene en haar zoontje te redden: loeihard scheuren.

Met DRIVE levert de Deense filmmaker Nicolas Winding Refn een briljant gestileerde pulpfilm af, met een stevige dosis hondsbrutaal geweld, veel ingehouden suspense en uiteraard het verrukkelijke geluid van scheurende banden. Dat DRIVE meer is dan een goede B-film blijkt wel uit het feit dat Refn in Cannes werd onderscheiden met de prijs voor beste regie.

Nicolas Winding Refn, VS, 2011, 100 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac.