Play

Cold War

Meeslepend liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Koude Oorlog over onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Oogstrelende cinema van de Poolse regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida) waarmee hij in Cannes werd bekroond met de Award voor Beste Regie. Cold War was vorig jaar de grote winnaar van de European Film Awards met maar liefst vijf prijzen voor beste film, regie, scenario, actrice en montage.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

COLD WAR zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link.
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Aan het einde van de jaren veertig trekt muzikant Wiktor door Polen om volksliedjes op te nemen. Als Zula auditie komt doen, valt hij als een blok voor haar. Een tournee biedt hen de kans om door het IJzeren Gordijn naar het Westen te glippen, mits ze hun hoofd koel houden. Pawlikowski droeg zijn film op aan zijn ouders. Hij typeert hen als sterke, prachtige personen, maar als echtpaar rampzalig. Ze waren niet alleen de inspiratiebron voor de hoofdpersonages, maar dragen ook dezelfde voornamen en vertonen dezelfde karaktertrekken. Het verhaal zelf is echter fictie.

COLD WAR is een film die tot de essentie is gestript. Een krappe beeldverhouding van 4:3, bloedmooie zwart-wit beelden, een lengte van amper anderhalf uur en prachtige jazzmuziek: meer heeft Pawlikowski niet nodig voor deze romance die zich over vijftien jaar uitstrekt. Het leverde hem in Cannes de prijs voor beste regie op. (ms)

Pawel Pawlikowski, Polen, Frankrijk, VK, 2018, 88 min. Pools, Frans, Duits, Russisch, Italiaans & Kroatisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Cédric Kahn, Jeanne Balibar.
Cold War Ps 1 Jpg Sd Low 4130 1540303238