Voortgezet onderwijs & MBO

Mid90S St 5 Jpg Sd High Secundair 6200 1557821049

Kijklijst

Welke film past bij welke klas? Geen makkelijke vraag, maar daarom hebben we de Lumière Kijklijst. De Kijklijst is een overzicht van films die te gebruiken zijn in verschillende lesprogramma’s. Films die zowel op inhoudelijk als op beeldend niveau aansluiten bij verschillende vakken, zoals kunst, mens & maatschappij, burgerschapsvorming en talen. We geven je graag advies over welke film past bij je programma en organiseren een schoolvoorstelling op maat.


Schoolvoorstellingen met verdieping

Op zoek naar meer verdieping? We organiseren filmvertoningen rondom taboedoorbrekende thema’s, daar omheen kunnen we op maat verdiepende activiteiten aanbieden, zoals bijvoorbeeld een Q&A met een regisseur afkomstig uit de regio.

In juni kun je een schoolvoorstelling boeken voor SPEAK OUT, een documentaire over de stigmatisering van HIV/AIDS in het zuiden van Afrika. Een gesprek met regisseur Jan van Opstal behoort tot de mogelijkheden. De schoolvoorstellingen met Q&A organiseren we in samenwerking met Video Power.


Lumière LAB Filmclub

Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van film is er de Lumière LAB Filmclub. Zowel onder schooltijd als daarbuiten volgen Filmclub-leden masterclasses van bekende filmprofessionals, kijken ze naar inspirerende films en maken ze vlogs en podcasts over films, en dat alles in een uitdagende, experimentele omgeving.

  • Leerdoel: Anders leren kijken naar film
  • Voor wie: leerlingen van 14 t/m 19 jaar

Movies that Matter-schoolvoorstellingen

Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten door middel van film. Bij jonge mensen is dit niet alleen van groot belang, het is ook een uitstekende manier om het bewustzijn over vrijheid en de rechtstaat in de maatschappij te vergroten. Naast ons jaarlijkse Movies that Matter Festival, brengen we onze filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s ook naar bioscopen bij jou in de buurt! Is jouw school (praktijkonderwijs of vmbo) of mbo-opleiding nog nooit eerder naar een MtM-voorstelling geweest? Het eerste bezoek is gratis en een tweede bezoek mag voor helft van de prijs (€2,50 per leerling). Lees hier meer over het aanbod en de kennismakingsactie, klik hier om je direct aan te melden.