Musica Sacra - Moeder Aarde

Festival Musica Sacra Maastricht (22 t/m 26 sep) laat de kunsten spreken over het thema Moeder Aarde. Lumière Cinema vertoont acht films rondom het festivalthema.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

Is het niet aanmatigend om te beweren dat wij mensen de oorzaak zijn van veranderingen in het klimaat en milieu? En is het ook niet een tikje arrogant om ervan uit te gaan dat wij de dramatische gevolgen daarvan wel even ongedaan zullen maken? Wij lijken onze hand te overspelen door als vermeende eigenaren bodem en lucht, flora en fauna naar believen te belasten, te benutten en uit te putten. Het besef groeit dat dit wel eens een dure vergissing zou kunnen zijn en dat we onze relatie met de aarde grondig moeten herzien.

Op de ontelbare vragen die de ingewikkelde verhouding met Moeder Aarde oproept, heeft het ook Musica Sacra Maastricht, het jaarlijkse kunstenfestival vol muziek, dans, theater, performance, film en beeldende kunst, geen pasklare antwoorden. Het veelzijdige aanbod kan wel een handje helpen.

Lumière Cinema liet zich als een van de hoofdlocaties van het festival inspireren door het thema Moeder Aarde en vertoont films als het Oscarwinnende Japanse MINARI en Werner Herzogs AGUIRRE, DER ZORN GOTTES. Musica Sacra Maastricht vindt plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 september.

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.