Maastricht Europe Days

Tijdens de jaarlijkse Maastricht Europe Days treffen inwoners, beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en cultuurmakers elkaar om nieuwe ideeën voor de toekomst van Europa te schetsen. Lumière is een van de hoofdlocaties en vertoont een reeks recente Europese films.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

Over Maastricht Europe Days


Sinds 9 december 1991 is Maastricht onlosmakelijk verbonden met Europa. De onderhandeling over het Verdrag van Maastricht bezegelde toen de toewijding van Europeanen aan het ontwikkelen van onze collectieve identiteit. Tot op de dag van vandaag. Het Verdrag maakt Maastricht beroemd, maar het Europese karakter is zeker niet alleen symbolisch. Het is dé plek waar iedere Europeaan is uitgenodigd om mee te denken, kritische vragen te stellen en te dromen. Daarom worden de jaarlijkse Maastricht Europe Days altijd rond 9 december georganiseerd. De Maastricht Europe Days worden georganiseerd door Studio Europa Maastricht en vinden dit jaar plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 december.

De jaarlijkse Maastricht Europe Days worden mede mogelijk gemaakt door de partners van het Maastricht, Working on Europe programma: de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en Maastricht University.

Dit filmprogramma is deels tot stand gekomen in samenwerking met De Balie, producent van programma's over kunst, cultuur en politiek.

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.