Isaac Julien In Context

Naar aanleiding van de tentoonstelling What Freedom Is To Me van Isaac Julien in Bonnefanten vertoont Lumière vijf films en documentaires die context bieden aan het werk van de wereldwijd gevierde Britse kunstenaar.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

In deze reeks zitten drie van Juliens belangrijkste werken: LOOKING FOR LANGSTON, die ook in Bonnefanten te zien is, YOUNG SOUL REBELS, een vroege film waarin Julien de interactie tussen Britse culturele jeugdbewegingen uit de late jaren zeventig portretteert én BAADAAASSS CINEMA. Die laatste documentaire gaat over Blaxploitation, grofweg het eerste filmgenre waarin zwarte mensen hoofdrollen speelden. Samen met BAADASSSSS CINEMA wordt de Blaxploitation-klassieker SHAFT getoond. De reeks opent met de biografische documentaire THE STUART HALL PROJECT, over de denker en schrijver Stuart Hall, wiens werk zeer van invloed was op het oeuvre van Isaac. Ze werkten ook geregeld samen. Tenslotte wordt de klassieker PARIS IS BURNING nog vertoond aan de vooravond van de finissage van de expositie bij Bonnefanten, midden augustus. PARIS IS BURNING is een invloedrijk tijdsbeeld van de ballroom culture en Afro-Amerikaanse en latino queer gemeenschap in het New York van de jaren tachtig. Samen met het werk van Isaac belichaamt de documentaire een lichting films die een nieuwe, levendige zwarte queer esthetiek toonden – en dat op het hoogtepunt van de aidsepidemie.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Bonnefanten. Bezoekers van Bonnefanten krijgen op vertoon van de flyer inclusief museumsticker korting op één filmvoorstelling naar keuze.

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.