The films of David Lynch - a retrospective

Met trots presenteert Lumière een compleet retrospectief gewijd aan de films en het leven van filmmaker David Lynch. In de tentoonstelling Someone is in my House exposeert het Bonnefantenmuseum het onderbelichte maar veelzijdige kunstenaarschap van David Lynch in al haar facetten. Deze tentoonstelling vormt een logisch vertrekpunt voor een filmretrospectief dat maar liefst dertig jaar filmcarrière omspant: van debuut ERASERHEAD uit 1977 tot de langverwachte nieuwe editie van TWIN PEAKS in 2017. Een unieke mogelijkheid om het oeuvre van een van de grootste filmmakers van onze tijd te (her)ontdekken. Want geen enkele andere filmmaker weet met zoveel precisie en verbeeldingskracht door te dringen tot ons onderbewustzijn en ons een wereld voor te schotelen die zo vervreemdend en tegelijk zo herkenbaar is. Zijn films vormen een spiegel voor onze eigen, Lynchiaanse binnenwereld. Ze vormen de essentie van cinema: de mogelijkheid om collectief te dromen. David Lynch is hierbij de perfecte gids.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

Dit retrospectief wordt georganiseerd in samenwerking met het Bonnefantenmuseum Maastricht in het kader van de David Lynch-tentoonstelling Someone is in my House en is officieel randprogramma van de tentoonstelling.

Combo Deal | Museumticket Someone is in my House + David Lynch filmticket | € 17,50
Wil jij een van de David Lynch films in Lumière combineren met een ticket voor de tentoonstelling Someone is in my House in het Bonnefantenmuseum? Dat kan! Koop het combiticket voor slechts € 17,50 aan de kassa van Lumière of bij de kassa van het Bonnefantenmuseum.

Cineville
De Cineville-pas is geldig op alle voorstellingen uit het filmretrospectief. Met een Cineville-pas krijg je korting op je museumkaartje: in plaats van €12,50 betaal je €8,-.