Cinema Panahi

Themareeks rondom de actuele vrijheidsstrijd in Iran, aan de hand van de films van de recent vrijgelaten Gouden Beer-winnaar Jafar Panahi (Taxi Teheran), inclusief zijn nieuwe meesterwerk No Bears.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

Jafar Panahi staat bekend als een filmmaker die zich verzet tegen het strenge keurslijf van het Iraanse regime met intelligente, humane films. Zijn films bieden niet alleen inzicht in de Iraanse maatschappij, maar tonen ook het belang van film in de strijd om persoonlijke en politieke vrijheid. De prijs die hij hiervoor betaalt is bijzonder hoog: het regime beschouwt zijn films als ‘propaganda tegen de Islamitische Republiek’ en veroordeelde hem afgelopen zomer tot zes jaar gevangenisstraf. Afgelopen vrijdag (3 februari) werd Panahi na drie maanden ballingschap vrijgelaten na een korte hongerstaking.

Panahi’s lot kan moeilijk los worden gezien van de huidige opstand van met name jonge Iraanse vrouwen. Het is een revolutie die we gadeslaan met bewondering voor de moed van de demonstranten. Met CINEMA PANAHI slaan we een brug tussen de actualiteit en een uniek filmoeuvre. Het programma start met de vertoning van THIS IS NOT A FILM en een lezing van Beri Shalmashi, een Nederlandse filmmaker met Iraans-Koerdistaanse roots die als geen ander de Iraanse strijd voor fundamentele mensenrechten en vrijheid van meningsuiting kan duiden.

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.