Play

Au Revoir Jean-Luc Godard

Naar aanleiding van het overlijden van Jean-Luc Godard vertoont Lumière Cinema een aantal klassiekers van deze Franse grootmeester. Ravissant, wild, speels, vrij van vorm en regels – zoals alleen Godard dat kan.

Special: Reeks
Tijden & Tickets

Jean-Luc Godard was zonder meer het meest eigenzinnige exponent van de Franse Nouvelle Vague stroming die het filmlandschap tijdens de jaren zestig volledig op zijn kop zou zetten. Toen hij afgelopen september op 91-jarige leeftijd overleed, verloor de wereld dan ook één van de meest invloedrijke filmmakers aller tijden.

Zijn debuutfilm À BOUT DE SOUFFLE uit 1960 veegde de vloer aan met gevestigde conventies omtrent narratief en vorm en Godard zou dat zijn vier decennia durende carrière blijven doen met een speels gemak en innig politiek engagement. Met films als PIERROT LE FOU, LE MÉPRIS en VIVRE SA VIE luidde de Fransman een tijdperk van cinematografische vrijheid in waarvan menig hedendaags filmmaker nog altijd de vruchten van plukt. Of het nu de klassiekers zijn van dat andere buitenbeetje, Quentin Tarantino, New Hollywood regisseurs als Martin Scorsese of Francis Ford Coppola, of de Hongkongse auteur Wong Kar-Wai, de invloed van Godard en de bevrijdende innovatie die hij voorstond, is onlosmakelijk verbonden met hun werk.

Deel deze pagina:

Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Ga door met shoppen
Nog niet bevestigen, ik wil meer tickets kopen.