Lumière Maastricht wint Europese prijs als Best Arthouse Cinema of the Year

MAASTRICHT – Lumière Cinema Restaurant Café in Maastricht is een van de winnaars van de 2024 ICTA EMEA Awards, die op 16 juni worden uitgereikt in Barcelona. De onderscheiding erkent en viert het technologisch leiderschap, het design en de innovatie dat Lumière in de filmvertoningssector heeft getoond. Lumière wint de prijs voor Best Arthouse Cinema of the Year.

De ICTA EMEA-awards

De International Cinema Technology Association (ICTA) is een internationaal netwerk van professionals in de filmindustrie, bestaande uit 220 leden die de drijvende kracht zijn achter technologische ontwikkelingen in de bioscoopsector. Jaarlijks reikt de vereniging de ICTA EMEA-awards uit aan bioscoopexploitanten die deze innovatie bevorderen.

Lumière Cinema Restaurant Café in Maastricht heeft de eer om de prijs voor Best Arthouse Cinema of the Year te ontvangen. Prijswinnaars in de andere categorieën zijn CinemaxX Berlin (Duitsland) in de categorie Best Cinema Refurbishment of the Year, en The Light Redhill (Verenigd Koninkrijk), in de categorie Best New Build Cinema of the Year.

De International Directors van ICTA, Till Cussmann, Cathy Huis in 't veld-Esser, Oliver Pasch and Jan Runge, feliciteren de prijswinnaars en benadrukken het belang van hun bijdragen: “We are thrilled to honor these outstanding cinemas and individuals. Their investments into innovating the theatrical experience and their outstanding showmanship contributes hugely to driving local audiences to their cinemas.”

Over Lumière Cinema Restaurant Café

Lumière is een van de grootste filmtheaters van Nederland, en is sinds 2016 gevestigd in een industrieel rijksmonument. Met meer dan 300 filmtitels, 8000 voorstellingen per jaar en een bruisende horecagelegenheid is Lumière geen doorsnee bioscoop. Wekelijks zijn er tal van bijzondere activiteiten, vaak in samenwerking met de vele culturele en maatschappelijke organisaties die Maastricht en omstreken rijk is.

David Deprez, Artistiek Directeur van Lumière, reageert op de winst:

“We zijn trots en vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Ons hele team, inclusief de vele vrijwilligers, is dag in dag uit in de weer om van Lumière het best denkbare filmhuis te maken, mede dankzij ons prachtig gerestaureerde gebouw met state of the art bioscoopinrichting. Wij zijn heel dankbaar om daar in de vorm van deze prijs erkenning voor te krijgen. Die erkenning geldt ook voor iedereen die betrokken is geweest bij de realisering van het filmhuis. We hebben in 2016 samen een concept neergezet dat tot over de grenzen bekendheid heeft gekregen. Deze prijs motiveert ons om het in de toekomst nog beter te doen. Vive le Cinéma!”

De prijs wordt uitgereikt op zondag 16 juni, op de vooravond van CineEurope, de grootste bioscoopvakbeurs van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

---------

Meer info & beeld

Contact: daphne.stubbe@lumiere.nl
Lumière Cinema / Bassin 88, Maastricht / 043 321 40 80