Lumière wint ICTA EMEA-Award: Best Arthouse Cinema of the Year

Lumiere Bouw 509

Vandaag werd bekend dat Lumière Cinema Restaurant Café een van de winnaars is van de 2024 ICTA EMEA-Awards, die op 16 juni worden uitgereikt in Barcelona. De onderscheiding erkent en viert het technologisch leiderschap, het design en de innovatie dat Lumière in de filmvertoningssector heeft getoond. Lumière wint de prijs voor Best Arthouse Cinema of the Year.

David Deprez, Artistiek Directeur van Lumière over de winst:
“We zijn trots en vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Ons hele team, inclusief de vele vrijwilligers, is dag in dag uit in de weer om van Lumière het best denkbare filmhuis te maken, mede dankzij ons prachtig gerestaureerde gebouw met state of the art bioscoopinrichting. Wij zijn heel dankbaar om daar in de vorm van deze prijs erkenning voor te krijgen. Die erkenning geldt ook voor iedereen die betrokken is geweest bij de realisering van het filmhuis. We hebben in 2016 samen een concept neergezet dat tot over de grenzen bekendheid heeft gekregen. Deze prijs motiveert ons om het in de toekomst nog beter te doen. Vive le Cinéma!”

Prijswinnaars in de andere categorieën zijn CinemaxX Berlin (Duitsland) in de categorie Best Cinema Refurbishment of the Year, en The Light Redhill (Verenigd Koninkrijk), in de categorie Best New Build Cinema of the Year.