Drie dagen lang Oscarfavorieten kijken tijdens Carnaval

Joker September Film Distribution 8725 1581348910

MAASTRICHT – Afgelopen zondagnacht zijn de Oscarprijzen uitgereikt. Oscarfavorieten, zoals de grote winnaar PARASITE, 1917 en JOKER, zijn tijdens Carnaval voor €6,80 per filmticket te zien.

Voor het derde jaar op rij is Lumière de plek in Maastricht waar je even kunt ontsnappen aan de carnavalsgekte. Het filmtheater is drie dagen lang geopend tijdens de vastelaovend en vertoont onder de noemer ‘Oscarnaval’ een filmprogramma met maar liefst 30 verschillende Oscarfavorieten en andere filmprijswinnaars. 

OSCARNAVAL – DRIE DAGEN LANG OSCARFAVORIETEN KIJKEN IN LUMIÈRE

Pekske of gein pekske, bij Lumière kunnen carnavalsvierders én -mijders even ontsnappen aan het feestgedruis. Het filmtheater is drie dagen lang geopend en vertoont een bijzonder filmprogramma vol Oscarfavorieten en andere prijswinnaars. Van de grote winnaar PARASITE tot het populaire oorlogsdrama 1917. Ook zijn alle genomineerde korte films te zien. Alle filmtickets uit het Oscarnaval filmprogramma bedragen € 6,80.  

Bekijk hier het complete programma.

PARASITE 
De grote favoriet en winnaar van de vier belangrijkste Oscars. PARASITE is de eerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor Beste Film in ontvangst heeft mogen nemen. De vlijmscherpe en verrukkelijk komische thriller gaat over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. 
Winnaar Beste Film, Beste Regie (Bong Joon-Ho), Beste Internationale Film en Beste Originele Scenario. Winnaar Gouden Palm in Cannes en genomineerd voor zes Oscars.
Zo, ma, di; 21:20u, ook zo, ma, di; 16:10u
Engels ondertiteld: zo, ma; 21:00u, ook zo; 14:05u

PARASITE (Black & White Version)
De grote favoriet en winnaar van de vier belangrijkste Oscars. PARASITE is de eerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor Beste Film in ontvangst heeft mogen nemen. De zwart-witversie van de vlijmscherpe en verrukkelijk komische thriller gaat over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. 
Winnaar Beste Film, Beste Regie (Bong Joon-Ho), Beste Internationale Film en Beste Originele Scenario. Winnaar Gouden Palm in Cannes en genomineerd voor zes Oscars.
Zo, ma; 19:00u
Engels ondertiteld: di; 21:00u

1917
Meeslepend oorlogsdrama van Sam Mendes (AMERICAN BEAUTY, SKYFALL) over twee jonge Britse soldaten die tijdens de WO I een ogenschijnlijk onmogelijke missie krijgen toegewezen. 
Winnaar van de Oscar voor Beste Geluid, Beste Camerawerk en Beste Visuele Effecten. Genomineerd voor maar liefst 10 Oscars.
Zo; 16:40u, ook ma, di; 13:30u

JOKER
Een van de grote favorieten dit jaar met maar liefst 11 Oscarnominaties is JOKER. Joaquin Phoenix kruipt in de huid van de populairste schurk uit het genre van de superheldenfilm. Het resultaat: een rauwe en overdonderende karakterstudie van Batmans aartsvijand. 
Winnaar Beste Originele Muziek en Beste Acteur (Joaquin Phoenix). Genomineerd voor maar liefst 11 Oscars.
Zo, ma, di; 21:10u, ook zo, ma, di; 14:10u

ONCE UPON A TIME IN … HOLLYWOOD
De negende film van Quentin Tarantino (PULP FICTION) is een epos over het Los Angeles van 1969, met Leonardo DiCaprio als verlopen tv-ster en Brad Pitt als diens vaste stuntman. 
Winnaar van de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol (Brad Pitt) en Beste Productieontwerp. Genomineerd voor 10 Oscars, waaronder beste film, beste regisseur en beste mannelijke hoofdrol.
Ma, di; 15:50u

JUDY
Renée Zellweger kruipt in de huid van Judy Garland in deze biopic over het tumultueuze leven van de actrice en zangeres die wereldberoemd werd door haar rol in THE WIZARD OF OZ. 
Winnaar van de Oscar voor Beste Actrice. Genomineerd voor 2 Oscars.
Zo, ma di; 16:35u

LE MANS ’66 (FORD V FERRARI)
Deze ronkende actiefilm zet je in de bijrijdersstoel voor een titanenstrijd in de racewereld: die tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari. Met Matt Damon en Christian Bale. 
Winnaar van de Oscar voor Beste Sounddesign en Beste Montage. Genomineerd voor 4 Oscars, waaronder beste film.
Zo, ma, di; 16:00u

JOJO RABBIT
Satirische film over een Duits jongetje uit de Hitlerjugend wiens wereld op zijn kop wordt gezet wanneer hij ontdekt dat zijn moeder een Joods meisje op zolder verstopt.
Winnaar van de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder voor Beste Film en Beste Vrouwelijke Bijrol (Scarlett Johansson).
Zo, ma, di; 21:35u, ook ma, di; 13:45u

MARRIAGE STORY
Hartverscheurend maar ook schrijnend-humoristisch echtscheidingsdrama van Noah Baumbach (FRANCES HA) met Adam Driver en Scarlett Johansson. 
Winnaar van de Oscar voor Vrouwelijke Bijrol. Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke hoofdrol.
Ma, di; 16:00u

LITTLE WOMEN
Kostuumdrama van Greta Gerwig (LADY BIRD) over vier zussen die opgroeien tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, met Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep en Timothée Chalamet.
Winnaar van de Oscar voor Beste kostuumontwerp. Genomineerd voor zes Oscars, waaronder voor Beste Film, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Saoirse Ronan) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Florence Pugh).
Zo, ma, di; 18:45u, ook zo, ma, di; 13:30u

BOMBSHELL 
Drama over een #MeToo schandaal bij Fox News, met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie als drie Fox-medewerkers die hun baas aanklagen voor seksuele intimidatie.
Winnaar van de Oscar voor Beste Grime en Haarstijl. Genomineerd voor 3 Oscars, waaronder voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Charlize Theron) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Margot Robbie).
Zo; 12:00u

THE IRISHMAN
Martin Scorsese is terug met een meesterlijk misdaadepos over de onopgeloste moord op de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa. Met Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci.
Genomineerd voor 10 Oscars, waaronder beste film en beste regisseur.
Zo; 14:30u

DOLOR Y GLORIA 
Aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag blikt de Spaanse grootmeester Almodóvar terug op zijn leven, met Antonio Banderas als zijn alter ego en Penélope Cruz als zijn moeder. Nederlands en Engels ondertitelde voorstellingen. 
Genomineerd voor 2 Oscars, in de categorieën beste mannelijke hoofdrol en beste internationale film.
Ma, di; 21:00u 
Engels ondertiteld: ma; 13:45u

CORPUS CHRISTI (AVANT-PREMIÈRE)
Aangrijpend Pools drama over een twintigjarige jeugddelinquent die per abuis voor een priester wordt aangezien. Hij besluit het spel mee te spelen. 
Genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film.
Di; 20:45u, zo; 21:00u, ook zo; 12:10u

LES MISÉRABLES
Explosief politiedrama over oplopende etnische spanningen en criminaliteit in de armoedige Parijse wijk Montfermeil, geregisseerd door Ladj Ly, die zelf in deze wijk opgroeide.
Winnaar van de Juryprijs in Cannes en genomineerd voor een Oscar in de categorie beste internationale film.
Zo, ma, di; 19:00u, ook zo; 12:00u

J’AI PERDU MON CORPS
In Cannes en Annecy bekroonde, bijzonder ontroerende animatiefilm waarin een afgehakte hand door Parijs dwaalt en herinneringen ophaalt aan zijn vroegere leven. Nederlands en Engels ondertitelde voorstellingen. 
Genomineerd voor de Oscar voor beste animatiefilm. 
Zo, di; 19:10u
Engels ondertiteld: ma; 19:10u

THE LIGHTHOUSE (AVANT-PREMIÈRE)
Claustrofobisch drama over twee stugge zeelieden die een vuurtoren beheren op een eiland dat geteisterd wordt door een eindeloze storm. Met Willem Dafoe en Robert Pattinson. 
Genomineerd voor de Oscar voor beste camerawerk.
Zo; 14:25u, ook di; 19:15u

FOR SAMA
Hartverscheurende documentaire over de gruwelijke dagelijkse realiteit van de oorlog in Syrië, verteld in de vorm van een brief van een moeder aan haar kind. 
Genomineerd voor een Oscar voor Beste Documentaire.
Zo, di; 18:45u
Engels ondertiteld: ma; 18:45u

HONEYLAND
Visueel verbluffende, poëtische documentaire over een Macedonische bijenhoudster wiens traditionele manier van leven wordt bedreigd door de komst van nieuwe buren.
Genomineerd voor een Oscar voor Beste Documentaire.
Zo, ma; 19:10u, ook zo; 12:20u 
Engels ondertiteld: di; 19:10u

THE CAVE
Aangrijpende documentaire over de dagelijkse gang van zaken in een geïmproviseerd ondergronds ziekenhuis in Oost-Ghouta (Syrië) dat gebukt gaat onder zware bombardementen.
Genomineerd voor de Oscar voor beste documentaire.
Ma; 14:25u
Engels ondertiteld: di; 14:25u

OSCAR SHORT ANIMATION FILMS
Zijn er ook Oscars voor korte films? Jazeker! In dit compilatieprogramma zie je de vijf korte animatiefilms die dit jaar genomineerd werden voor een Oscar. Met: Dcera (Daughter), Hair Love, Kitbull, Mémorable, Sister. 
Engels ondertiteld. 
Di; 13:40u, ook ma: 20:45u

OSCAR SHORT FICTION FILMS
Zijn er ook Oscars voor korte films? Jazeker! In dit compilatieprogramma zie je de vijf korte fictiefilms die dit jaar genomineerd werden voor een Oscar. Met: Brotherhood, Nefta Football Club, The Neighbors’ Window, Saria, A Sister (Une Soeur). 
Engels ondertiteld.
Ma; 13:40u, ook zo: 20:45u

----------------------------------------------EINDE PERSBERICHT--------------------------------------