Play

Zomervacht

Verfilming van de gelijknamige bestseller van Jaap Robben over een tiener die tijdens de zomervakantie wordt opgescheept met de zorg over zijn verstandelijk gehandicapte broer.

Tijden & Tickets

Maurice krijgt van de zorginstelling waar zijn zoon Lucien verblijft geld aangeboden om Lucien gedurende de zomervakantie in huis te nemen – in dit geval een stacaravan. Omdat Maurice het geld goed kan gebruiken, accepteert hij het aanbod. Vervolgens laat hij zijn dertienjarige zoon Brian opdraaien voor de zorg voor Lucien. Geen eenvoudige opgave voor de jonge Brian, die heel wat te stellen krijgt met de uitdagingen die Lucien met zich meebrengt. De broers zijn de hele zomer op elkaar aangewezen, maar leren dat loyaliteit sterker is dan beperkingen, verschillen en vooroordelen.

Deze rauwe film over de kracht van liefde, hoop en moed was de slotfilm van de 43ste editie van het Nederlands Film Festival. (ms)

Joren Molter, Nederland, 2023, 86 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jarne Heylen, Joël in ’t Veld, Micha Hulshof, Valentijn Dhaenens, Isabele Kafando, Nazmiye Oral..