Play

Ziggy Stardust And The Spiders From Mars

Op de vijftigste verjaardag van het iconische laatste concert van David Bowie’s alter ego Ziggy Stardust, vertoont Lumière een volledig gerestaureerde 4K-versie van het optreden.

Tijden & Tickets

Op 3 juli 1973 nam David Bowie afscheid van Ziggy Stardust, zijn meest gevierde alter ego, ten overstaan van vijfduizend ongelovige fans op het podium van de Hammersmith Odeon in Londen. Hoewel Bowie's beslissing om zijn geliefde buitenaardse persona gedag te zeggen een schok was voor fans, bleek het achteraf gezien een cruciaal moment in het openbreken van zijn carrière. Naast het feit dat Ziggy Stardust het sjabloon vormde voor glamrock, blijft de impact van zijn korte, androgyne bestaan wijdverspreid in de populaire cultuur – denk bijvoorbeeld aan Harry Styles.

Precies vijftig jaar na het beroemde laatste concert van Ziggy Stardust, vastgelegd op film door de bekroonde regisseur D.A. Pennebaker, verschijnt er een volledig gerestaureerde 4K-versie in bioscopen over de hele wereld. Deze jubileumeditie concentreert zich zowel op de aanbidders van Bowie als op David op het podium en in zijn kleedkamer voorafgaand aan de show. Dichter bij die onvergetelijke avond in 1973 ga je niet komen.

D.A. Pennebaker, VK, 1979, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met David Bowie, Mick Ronson, Trevor Bolder.