Play

Zeevonk (10+)

Jongerendrama over een meisje dat, wanneer ze haar vader verliest, tot het uiterste gaat om te bewijzen dat een mysterieus beest zijn vissersboot tot zinken heeft gebracht.

Cinekid film
Tijden & Tickets

Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is, maar Lena is ervan overtuigd dat een monster in de Noordzee het schip deed zinken. Vechtend tegen haar verdriet gebruikt ze haar fantasie en moed om het zeewezen te vinden.

Regisseur Domien Huyge verloor als tiener zijn vader. Hij zag veel films over rouw en verlies, maar die films waren óf loodzwaar, óf ze stonden heel ver van de leefwereld van jonge kijkers af. Met ZEEVONK levert Huyge een film af die hij zelf graag gezien zou hebben als tiener. De film neemt jonge kijkers serieus en sleept ze tegelijkertijd mee in een verhaal vol magie, spanning, avontuur, humor en vriendschap. Huyge: ‘Niemand snapt dat jongeren soms moeten vluchten in iets magisch, zoals een (zee)monster, om het leven aan te kunnen. Ik hoop dat wie de zaal verlaat een gesprek kan hebben over het verlies van een dierbare en hoe daarmee om te gaan. Ik wil vertellen dat er – hoe donker het leven soms ook is – altijd zeevonkjes zullen zijn.’

Domien Huyghe, België, Nederland, Kroatië, 2023, 98 min. Nederlands, Kroatisch & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Saar Rogiers, Dunia Elwaleed, Valentijn Dhaenens, Sverre Rous, Hilde De Baerdemaeker.